Monday, April 7, 2008

Report 6 / Ronde van Vlaanderen 2008 / 5

Geraardsbergen/De Muur, Belgium 2008.

11 comments:

pascal digital said...

Je hebt een aantal schitterende beelden gemaakt.
Maar maakt al dat geel-zwart vendelgezwaai je niet ellendig?

Luc Rabaey said...

Merci, Pascal. Jij hebt er ook goeie. Ellendig word ik er niet van. Ze zijn alom tegenwoordig. Ik zei nog tegen Piet dat het pas een uitdaging zou zijn om een reportage te maken zonder één leeuwenvlag.

Karina said...

Mooe sfeerbeelden. De eerste van deel 4 springt er voor mij uit.
En inderdaad, al dat Vlaams geweld ... ik denk dat ik het er ook op mijn heupen zou krijgen :-) Maar het zal er wel bij horen zeker, dus moet het worden vastgelegd.

Koen said...

Je hebt echt wel niet stilgezeten die dag, Luc! Moeilijk op hieruit een favoriet te kiezen. Is ook niet aan de orde , want uw reeks scoort vooral in z'n totaliteit.
@ Pascal: die Vlaams vlaggen moet je als folklore zien. Het hoort gewoon bij het decor net zoals de Nederlanders zich in het oranje uitdossen bij sommige evenementen.

Artur said...

Je hebt een zeer aparte reeks gemaakt beste Luc. Helemaal anders dan de meeste foto's in de kranten. Dit soort beelden spreken me meer aan. Het doet me een beetje denken aan de stijl van Carl De Keyzer.

Je weet een speciale sfeer te creëren. Veel absurde beelden die we niet vaak zien van De Ronde. Dit soort beelden halen nooit de krant, maar dat is ook niet jou bedoeling denk ik. Dit is kunst. De wereldkampioenenfoto (foto1 van deel4) vind ik prachtig. Echt top!

Karel said...

Wat mij direkt opvalt is dat de meeste van jouw foto's eigenlijk meer ruimte nodig hebben dan ze hier krijgen. Dat geldt natuurlijk wel vaker voor blogfoto's maar bij jouw valt het heel erg op dat je ruimtelijk kijkt. Begint al bij de eerste foto die minstens scherm breed moet zijn om tot zijn recht te komen. Dat is overigens geen verwijt.
Ik zie duidelijke chronologie in je verhaal, van het opbouwen tot het voorbijkomen van de koers. Maar ik mis wel een afsluiter. En, durf selectiever te zijn. Kill your darlings zoals ik ook aan Artur zei. Dezelfde man met zijn regenboogtruitje komt bijvoorbeeld drie keer voor? Hou alleen de tweede foto over, dat is de sterkste. In totaal zou ik het verhaal dat nu in 25 foto's staat inkorten tot 10 foto's. Dat doet waarschijnlijk pijn maar het resultaat is dan strakker.

LUC RABAEY said...

@ Karina: bedankt voor je bezoek en ja, het hoort erbij. Het is zoals Koen opmerkte een stuk folklore; ze delen vlaggetjes, petjes, klaphandjes, etc. uit en dan zijn de mensen blij dat ze iets hebben om mee te zwaaien of te pronken, wat maakt dat ze er echt bijhoren.
@ Koen: bedankt voor je comment.
@ Artur: ook jij bedankt voor zoveel -deels overdreven- eer. Ik bekijk het misschien zoals Carl De Keuzer, maar deze man maakt betere foto 's. En ja, absurditeit en surrealisme is stilaan de draad doorheen mijn werk.
@ Karel: zeer bedankt voor je kritiek. Je hebt inderdaad een punt daar waar je stelt dat mijn reeks niet gebald genoeg is. Je bent niet de eerste die mij dat meldt, tijd dus om daar echt rekening mee te houden.

Serge said...

Luc, ik ga niet op elk van jouw berichten over de Ronde reageren want ik zou in herhaling vallen, kort gezegd vind ik jouw reeks (uitgezonderd van enkele beelden die je had kunnen schrappen, zoals Karel reeds zei) de beste die ik tot nu toe gezien heb, helemaal mijn smaak ook qua stijl en inhoud!

LUC RABAEY said...

@Serge: merci voor de positieve commentaar.

Input79 said...

een pracht reeks...
Had er graag bijgeweest, maar zondag is werkdag he voor mij.
vandaag Parijs -Roubaix?

Groetjes
Dieter

Koen said...

Goed dat ik hier nog eens terug kom. Interessante commentaren lees ik hier. Het is toch soms bijzonder moeilijk om een eigen selectie te maken. 'kill your darlings' allemaal goed en wel, maar soms is het wel eens leuk om andermans mening te horen en dan kom je soms tot verrassinge. Ik ben pas vrijdag gestopt met mijn reeks en zie...de best beoordeelde foto was het laatst geplaatst sfeerbeeld die 10 keer gemakkelijker te nemen was als de actiefoto's waarvoor ik heksentoeren moest uithalen. Enfin, wel eens leuk om te doen maar volgend jaar zit ik toch gezellig voor de buis. Dan zie ik de koers tenminste :-)