Tuesday, July 7, 2009

Real Life Stage 1

Brussels Airport, Belgium 2009.

New label. Photographical survey on the between of real life and staged.

2 comments:

Anonymous said...

mijn engels is niet wat het moet zijn dus als je het niet erg vindt, doe ik het in het Nederlands (als je dat wél erg vindt, mag je dat zeggen en dan hou ik er volgende keer rekening mee) :-)
Wat bedoel je net met wat je noemt "the between of real life and staged"?
En dan heb ik nog een vraagje: denk jij op voorhand diep na over reeksen die je gaat maken? Of stoot je op een foto en denk je dàn van "hmm dààrover kan ik nog eens een reeks maken"?
MVG

LUC RABAEY said...

Dag Stephanie. Ik onderzoek in deze serie de grijze zone tussen het spontane vastleggen van een situatie en het in scene zetten van een situatie.
In dit geval kies ik een kader voor een 'scene' die mij interessant genoeg lijkt en zoek ik een verantwoorde compositie, waarna ik wacht tot de personnages op hun plaats 'vallen'.
Ik wil dus ondervinden wat er voor zorgt dat foto's lijken alsof ze zijn georchestreerd, het lijkt alsof ik de mensen daar in deze houding heb laten plaatsnemen.
Dit idee neem ik mee als ik ga fotograferen en als ik een situatie tegenkom waarin ik dit idee kan uitwerken, dan doe ik dat. Maar ik heb uiteraard meerdere concepten op zak. Bedankt voor je bezoek.