Sunday, November 25, 2007

Journal / Week 47

Gent, Belgium 2007.

Gisteren in de Veldstraat. In Gent, ja. Nu weet ik eindelijk wat er met de merknaam 'Hunkemöller' aan de hand is. Ik had daar meer dan eens de bedenking bij van 'hiermee is iets bijzonders aan de hand'. Zowaar. Sinds vandaag weet ik wat er zo erotiserend werkt in de merknaam . In het Nederlands althans.

8 comments:

pascal digital said...

Van het 'moment décisif' gesproken! Hier heb je er eentje. Was het zo bedoeld? Nee toch? Jammer misschien dat het aangezicht van het voorbijwandelende meisje half verborgen is. Hoewel, misschien doet het er niet zo toe.

timescapes said...

Ik heb blijkbaar van die momenten dat ik impulsief berekend fotografeer en het pas achteraf duidelijk wordt dat dit iets intrigerends heeft opgeleverd. Nee, Pascal dit was dus niet de bedoeling. Maar ik wil je wel toevertrouwen dat er wellicht zoiets bestaat als 'n zevende zintuig, 'n soort onderbewustzijn wellicht dat je aanzet om bepaalde onzichtbare dingen te fotograferen.
Ik heb dit fenomeen al vaker meegemaakt. Wat denk je? Is dit larie?

Karel said...

Knap gezien. En dan mag het toevallig zijn: als het toffe foto's oplevert, dan is dat helemaal geen probleem.

timescapes said...

Dank je, Karel.

pascal digital said...

Ik geloof absoluut niet dat dat 'zevende zintuig' larie is. Sterker nog: onbewust had je die 'hunker' ongetwijfeld al 'gezien'. Of: 'gelezen'. Overigens, Luc, ben jij toch ook met 'het woord' bezig, nietwaar? Dat maakt dat je niet alleen de beelden ziet maar dat je ook voortdurend de woorden leest. De combinatie van beide levert vaak - onbedoelde maar daarom niet minder interessante - neveneffecten op.
Voor een goed begrip: ik vind deze Hunker/möller-foto zeer geslaagd. En ik vind hoe een foto is ontstaan altijd minder interessant dan het resultaat.

René Wouters said...

Super! Al of niet toeval, dat doet er voor mij niet toe....dit is een eyecatcher van de bovenste plank!
Compliment, Luc.

dieter said...

mooi!

Karina said...

Alles op zijn plaats. Mooi.
Ik weet niet of dit iets met een zevende zintuig te maken heeft, maar ik herken dit wel!